Püf noktalarıyla içli köfte tarifi
- Yemek Tarifleri
- 22 Mayıs 2018
- Yorum yaz
- 231 kez görüntülendi

PÜF NOKTALARIYLA İÇLİ KÖFTE YAPILIŞI
Malzemeler Dışı için;
3 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı irmik
2 adet tüm yumurta
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1. 5 su bardağı un
3 su bardağı bulguru ıslamak için sıcak su
2 tatlı kaşığı tuz İçi için;
2 adet orta boy kuru soğan
750 gr az yağılı kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz Kızartmak için;
2,5 su bardağı sıvı yağ
Tam 45 adet çıktı, boyutları orta boy limon büyüklüğünde yaptım ve yağda kızarttım. İlk kıymayı tencereme koyup sıvı yağ ekledim ve kavurdum. Çok ince doğradığım kuru soğanları da kavrulan kıymama ilave edip biraz daha kavurdum. Baharatlarımı ekleyip ocağın altını kapattım, cevizlerimi de sonradan ilave edip soğuması için arada bir karıştırdım. İç malzemesi soğurken, dış malzemeyi hazırladım.
Püf 1-) İnce bulgur ile irmiği beraber ısladım ve sadece 3 su bardağı sıcak su ile ıslayıp karıştırdıktan sonra üzerini bir kapak ile kapatıp dinlenmeye bıraktım, böylelikle suyu daha iyi çekip bulgur ve irmik çabuk yumuşayacaktır.
Püf 2-) Yumuşayan bulgur irmik karışımının üzerine yumurta, un, salça, tuz, kimyon, kırmızı biberi ilave edip yoğurma işlemine başladım. Unu koymamın sebebi kızartılırken veya haşlanırken patlamamasını sağlamak. Un iyi tutmasını sağlayacaktır. Çok iyi bir şekilde bulgurumu yoğurdum, malzememin birbirine iyi yemesini sağladım. Şimdi uygulama işlemine geldik.
Püf 3-) Yanına bir kaba soğuk su dolduralım ve hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve diğer işaret parmağımızda ince bir şekilde açmaya gayret gösterelim.
Püf 4-) İç malzemeyi soğuttum çünkü içine koyunca bulgurumuzu eritmesin daha kolay kapatmak için. Açtığımız yuvarlakların içine bir tatlı kaşığı kadar kıymalı malzememizden koyun ve ağzını büzüştürerek kapatın. Bu arada elinizi sürekli yanı başınızdaki soğuk su ile ıslamanızı tavsiye ederim çünkü daha kolay açacaksınız. Kenarlarını hafif sivri şekilde yaptım, limona benzer bunun nedeni daha kolay tutulup yenmesi için Geniş bir tepsiye dizip, derin bir tencerede kızdırdığım sıvı yağın içine çok olmayacak şekilde 5′ er attım ve iyice kızarttım. Servise hazır hale getirdim. Gerçekten lezzeti mükemmel oldu. Bu arada en aşağıdaki resimde poşetlenmiş haldeki resmini koydum. 45 adet çıkmıştı fazla geldiğinden buzluğa koydum. Pişmemiş yani sadece yuvarlanmış içli köfteleri düz tepsiye dizdim ve buzluğa 1,5 saat kadar koydum ve çıkardım. Donunca daha kolay poşetlendiği için ezilmiyorlar çünkü. Sıra sıra içli köfteleri buzdolabı poşetine koydum ve buzluğa attım. Buzluktan çıkarınca çok az çözülmesini bekleyip kızartıp yada haşlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Henüz yorum yapılmamış.