Web sitemize hoşgeldiniz, 30 Kasım 2024
Bilgiyum
Anasayfa » Sağlık » Zerdeçal ve Faydaları

Zerdeçal ve Faydaları

Zerdeçal ve Faydaları

inanamayacaksınız belki ama Zerdeçal Ayurvedik tıpta 3,900 yıldır kullanılmaktadır.

Zerdeçal nasıl kullanılır yenir mi içilir mi? Bunları yazımızın devamında bulacaksınız.

Curcuma – Zerdeçöp – Zerdeçal gibi isimleri bulunan bitki özellikle hazmı kolaylaştırıcı ve anti-enflamatuar (iltihap önleyici) etkisiyle bilinmektedir.

KURKUMİN-ZERDEÇAL-ZERDEÇÖP
Kurkumin, antibakteriyel, antiviral, antiinflamatuvar, antioksidan, antikanserojen ve antidiyabetik gibi daha pek çok özelliği bugün için bilimsel çalışmalarla gösterilmiş zencefilgiller ailesine ait zerdeçalın en aktif formudur.

Kurkuminin, bağışıklık sisteminde, tümör hücrelerinin yok edilmesinden humoral bağışıklık sisteminin aktivasyonu veya baskılanmasına kadar etkisi olduğu gösterilmiştir.

Zerdeçal, T hücreleri, B hücreleri, makrofajlar, nötrofiller ve doğal öldürücü hücreleri etkileyerek bağışıklık düzenleyici bir etki sağlamaktadır. Zerdeçalın tümör oluşumu ve ilerlemesini engellediği ayrıca sağlıklı hücrelere toksik etkisi göstermeksizin kanser hücreleri baskıladığı bilinmektedir.

ZERDAÇALI GÜNLÜK YAŞAMINIZA EKLEMENİN YOLLARI
Eğer sağlık bültenlerini ve web sayfalarını takip ediyorsanız zerdaçalın sağlığa harika yararları olduğunu duymuşsunuzdur. Bu altın baharat çeşitli hastalıkların tedavisi için oldukça iyi ve kalp hastalıkları, alzheimer hatta bazı kanser formları için ciddi gelişmeler sağlanmıştır. Ancak bu yararları günlük diyetimize nasıl dahil edeceğimizi merak ediyor olabilirsiniz.

Zerdeçal (zerdeçöp) kullanım şekli:

Vücudun yararlanabilmesi için biyo optimize olarak tüketmek en avantajlı yol olabilir.

ZERDAÇAL(zerdeçöp) “SERPİN”
Zencefili günlük beslenmenize eklemenizin basit bir yolu var! Onu çeşitli yemeklerin üzerine serpin! Zerdaçal yumurta, fasulye, pirinç, sebze ve patatese çok yakışan bir baharattır. Ayrıca mutfakta diğer yemeklerle de deneyebilirsiniz. Sizi sınırlayan tek şey hayal gücünüz.

ZERDAÇAL(zerdeçöp) ÇAYI
Büyük, sıcak bir bardak çay, küçük bir parça kesilmiş zerdaçal kökünü su ile birlikte 15 dakika boyunca kaynatın. Suyu süzün zevkinize uygun bal ve diğer baharatları ekleyin (zencefilin çok etkisi var). Bu çayı 3 gün boyunca buzdolabında tutabilir sıcak veya soğuk olarak tüketebilirsiniz.

ZERDAÇALLI BUZLU İÇECEK
Eğer meyveli buzlu içeçekleri seviyor ve onları daha sağlıklı yapacak bir yol arıyorsanız, zerdaçal eklemeyi deneyin! Bu baharatı meyve ve donmuş yoğurdunuza eklediğinizde lezzeti bulacak ve kendinize daha fazla antioksidan ve besin hediye etmiş olacaksınız. Oldukça hızlı ve kolay olan bu tarifi yoğun sabahlarınızda kullanabilirsiniz.

ZERDAÇALLI SÜT
Uzun ve stresli bir günün sonunda rahatlamanın yollarını mı arıyorsunuz? O zaman bir bardak zerdaçallı sütü hesaba katın. Yapması oldukça kolay, yarım çay kaşığı zerdaçal, çeyrek çay kaşığı zencefil , bir çay kaşığı tarçını bal ve sütle birlikte karıştırın. Günün bütün stresini atmanız için ve iyi bir uyku çekmeniz için harika bir yöntemdir.

Gördüğünüz gibi bu önerilerin hiçbiri fazla hazırlık ve zaman gerektirmiyor. Basitçe tükettiğiniz yiyecek ve içeceklerin içine biraz zerdaçal koyabilirsiniz. Böylece bu tarz küçük değişikliklerle diyetinize eklediğiniz zerdaçalı arttırarak vücudunuza aldığınız vitamin, mineral, antioksidan ve anti-flamatuarlardan faydalanabilirsiniz.

Zerdaçalın (zerdeçöp, curcumin) faydaları:

Kemik ve diz rahatsızlıklarında,
Diyabet tedavisinin desteklenmesinde,
Obezitenin önlenmesinde,
Sinir sisteminin desteklenmesinde,
Sindirimin desteklenmesinde,
Şişkinliğin giderilmesinde,
İdrarın söktürülmesinde,
Karaciğer sağlığında,
Toksinlerin atılmasında,
Verem, Soğuk algınlığı ve Astıma karşı,
Vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasında,
Haricen deri rahatsızlıklarında,
Solunum yolu enfeksiyonlarının tedavisinde,
Kolesterolün düzenlenmesinde etkili olabileceği belirtilmiştir.

Potansiyel Etkileri:

• Antienflamatuar (İltihap önleyici)
• Kemik ve Diz ağrıları
• Diyabet
• Yara iyileşmesi
• Obezite
• Alzheimer Hastalığı
• Kalp – Damar Hastalıkları
• Karaciğer Hasarı
• Kematerapötik
• Kas yenilenmesinin hızlanması
• Katarakt oluşumu
• Antioksidan

Kullanımadan önce mutlaka doktorunuza danışınız.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz