Bilgiyum.Com 'a hoşgeldiniz, 14 Nisan 2021

Portakal Yağı

Portakal Yağı

Romatizma rahatsızlıkları,
Hazımsızlık,
Cilt sıkılaştırıcı,
Sivilce ve akne kurutucu,
Kan dolaşımı düzenleyici,
Sinir yatıştırıcı,
Antiseptik özelliği olduğu bilinmektedir.

KULLANIMI: Dahilen günde 3 defa bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilerek , haricen cilde masaj yaparak uygulanır.

Çeşitli iç ve dış enfeksiyonlara karşı rahatlık sağlar.
Antibiyotik ve benzeri olumsuz etki edebilecek ilaçların, olumsuz etkilerini azaltır.
Afrodizyak özelliğe sahip olduğu ve bu alanda da kullanım şekillerinin olduğu bilinmekte ve uygulanmaktadır.
Güzellik açısında bir çok faydası bulunan portakal yağı en çok kozmetik alanda kullanılmaktadır.
Cilt sağlığı için gerekli olan kollajen üretimini artırmaktadır.
Ciltte oluşan şişlikleri azaltır ve kısmen ince çizgileri de yok edebilir. Yani kırışıkların oluşmasını engelleyebilmekte ve yaşlılığı geciktirebilmektedir.
Kan akışını hızlandırır ve cildin doğal ve daha canlı görünmesine de yardımcı olur.
Sağlık sektöründe genel olarak öksürük, kas krampları, kasılmalar, ishal gibi çeşitli rahatsızlıkların sebep olduğu spazmların tedavisinde kullanılmaktadır. Sindirimin kolaylaşmasına, kabızlığın hafiflemesine ve c vitamini emiliminin artırılmasına da yardımcı olmaktadır. Çeşitli yaralanmalara karşı sterilize etmek maksadıyla kullanılabilmekte ve yaraları bakteri ve mantara karşı korumaktadır.

Kokusu ile huzursuzluk ve gerginliği azaltır, psikolojik olarak yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.
Yorgunluğu ve uyku bozukluklarını da giderebilmektedir. Kozmetik ve sağlık ile sınırlı kalmayan faydaları vardır portakal yağının. Bu yağ temizlik maksadıyla da kullanılabilmektedir.
Yağ ve lekelerin çeşitli yüzeylerden çıkartılmasını kolaylaştırmaktadır. Küçük bir kap suya üç dört damla portakal yağı damlatarak oda parfümü olarak kullanabilirsiniz. Odada bulunan kötü kokuyu da giderecektir. Portakal yağının faydaları kadar zararları da olabilmektedir.
Bu nedenle uzman kişi ya da doktorunuzun bilgisi haricinde kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Muhakkak bir doktor yada bir aromaterapi uzmanı ile görüşmelisiniz.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz