Web sitemize hoşgeldiniz, 27 Mart 2024
Bilgiyum
Anasayfa » Güzellik » Kirpikler ve Kaşlar

Kirpikler ve Kaşlar

Kirpikler ve Kaşlar

Kirpikler ve Kaşlar

Kirpikler göz kapaklarının kenarlarında bulunan tüycüklerdir. Gözleri korumada önemli rol oynarlar. Onların yaşam süresi yaklaşık üç aydır. Üst kirpik alt kirpikten sayısal olarak daha fazladır ve daha uzunlardır.

Gözün üstünde kaşlar bulunur. Kıllardan oluşan kaş derisinde saç foliküllerinin yanı sıra yağ bezleri bulunmaktadır. Kaşların anatomik özellikleri kişiye bağlı olarak değişir.

Kirpiğin işlevi nedir?

Kirpikler göz kapağının kenarındaki toz gibi, kir ve yabancı partikülleri engeller. Göz içine düşmesine izin vermezler. Aynı zamanda teri tutmaya ve gözler kısıldığında ya da kapalı olduğunda, güneş ışığını yumuşatmaya yardımcı olur. Kaşlar gibi kirpikler de yüz ifadesinde yer almaktadır. Bunların yoğunluğu ve uzunluğu özel görünümlü parlaklık ve derinlik verir.

Кaşın işlevi nedir?

Kaşlar yüzün önemli bir unsurudur. Onlar ter ya da olası olumsuz etkilere karşı gözleri korumaya yardımcı olur. Şaşkınlık, öfke, hayret gibi duyguları ifade etmek için yüz kasları kaşları hareketlendirir. Kaşlar bizim duygularımızı yansıtır. Bu nedenle kaşların aşırı alınması tavsiye edilmez.

Kirpik ve kaşlara nasıl bakım yapmalıyız?

Güzel kirpikler öncelikle sağlıklı kirpiklerdir. Çünkü makyajı temizlerken kirpiklerin düşmemesi esas alınır. Göz çevresindeki cildin çok hassas olmasından hafif bir makyaj temizleyicisi kullanılması tavsiye edilir. Bitkisel yağlar (badem, zeytin, kastor, hindistan cevizi) kolayca makyaj çıkarmak için etkili bir araç olarak kullanılabilir.

Kaşlar için temel bakım cımbız ile epilasyondur. Kıl dönmesi ya da diğer küçük travmayı önlemek için tüyler büyüme yönünde çekilmelidir. Görsel kalın kaşlar yapmak ya da onlara farklı bir şekil vermek için makyaj veya özel kalemler kullanabilirsiniz.

Kaş ve kirpik dökülmesi öncesi neler yapılmalıdır?

Kaş ve kirpik dökülmesi “alopesi” olarak adlandırılır. Bu nispeten sık görülen bir hastalıktır. Bununla birlikte stres, egzama, bazı ilaçlar nedeniyle de oluşur ve tedavi edilebilir.

Kaşları beslemek için ipuçları:

– Özellikle yumurta, havuç, brokoli, soğan, şeftalide bulunan, sülfür ve A, B3, D vitaminleri folik asit dozunu arttırmada faydalıdır.

– Biberiye yağı ya da hint yağı, tek başına ya da kombinasyon halinde günlük kullanımı çok yararlı doğal bir çözümdür. Sadece bir pamuğa yağın birini ya da ikisini uygulayarak, kaşları sabah ve akşam masaj hareketleriyle ıslatınız. Bu saç büyümesini teşvik edecektir.

– Yatmadan önce kirpikleri zeytinyağına batırılmış bir pamukla ıslatınız.

– Göz ve kirpiklerdeki tüm makyajı silerek ve hafif bir masaj yaparak, küçük bir miktar vazelin ile nemlendirin. Bu saç folikülünü teşvik edecek ve kirpiklere güç verecektir.

– Hintyağı: yatmadan önce bir pamuğu bir kaç damla hint yağı ile ıslatınız ve dikkatlice onu kirpiklere uygulayınız.

– Papatya: 20 g papatya çiçeğini yarım bardak suya dökünüz. 15 dakika boyunca kaynatınız. Biraz suyun soğumasına izin veriniz. Bir pamuk alınız ve ılık şekilde kirpikleri nemlendiriniz. Prosedür makyaj çıkardıktan sonra her gece takip edilmelidir.

Kirpik ve kaşlar için implantlar kullanılması mümkün mü?

Rekonstrüktif cerrahi kullanımının gerekli olduğu durumlar vardır: kazalar, operasyonlar, radyoterapi dersleri sonrası yanıklar. Kirpik ya da kaş nakli böyle durumlarda bir çözüm olabilir.

Transplantasyon da hastanın estetik ihtiyaçlarına bir çözüm olabilir: kirpiklerin daha kalın ve daha uzun, daha net kaşların olması arzu edilir. Bu gibi durumlarda, transplantasyon için malzeme insan kafasındaki deriden ve bu foliküllerden alınır. Kalıcı saç göz kapağına ya da kaşa, birbiri ardına implant edilir. Operasyon lokal anestezi altında yapılabilir.

Ek bilgi: Kaşların kalın, kirpiklerin daha uzun olması için hindistan cevizi, hint yağı ve avokadodan bir karışım yapabilirsiniz. Maskara fırçasını temizleyerek, önceden makyajı temizlenmiş kirpik ve kaşlara bu sıvıyı uygulayınız. Sonra parmak uçlarınızla kirpik diplerine hafif hareketler ile uygulayınız.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz