Web sitemize hoşgeldiniz, 15 Mayıs 2024
Bilgiyum
Anasayfa » Alternatif Tıp » Hazımsızlık Hastalıkların Sebebidir – ibni Sina

Hazımsızlık Hastalıkların Sebebidir – ibni Sina

Hazımsızlık Hastalıkların Sebebidir – ibni Sina

HASTALIKLARIN SEBEBİ HAZIMDADIR
(İbn i Sina)

Beyin ile bağırsaklar arasında ciddi bir bağlantı olduğu biliniyor, bu nedenle bağırsaklar için “vücudun ikinci beyni” deniyor. Anne karnındaki cenin gelişimi sırasında beyin ve bağırsakların aynı doku kümesinden meydana geldiğini belirten uzmanlara göre, tüketilen gıdalarla mutluluk hormonu serotonin arasında güçlü bir ilişki var. Serotonin %95 i bağırsaklarda salgılanıyor.

*** Kişinin ruh halini, iştah ve duygu durumlarını etkileyen serotonin, endorfin gibi nörotransmitterler beyin ve bağırsaklarda bulunur.

Sağlıklı bir beyin için sağlıklı bir bağırsak sisteminin olması gerekmektedir. Antidepresan ilaçların bağırsak sistemini etkilemesinin sebebi de budur.

*** Sinir hücreleri arasında elektrik sinyallerini taşımakla görevli bir nörotransmitter olan ve mutluluk hormonu olarak da bilinen serotoninin uykunun, iştahın ve mutluluğun seviyesini etkiler!!

*** Serotonin eksikliğinde kişi depresif ve yorgun olur. Stres, düşük kan şekeri ve regl dönemlerinde seviyesi düşen hormone, iştah mekanizması ile de yakından ilişkilidir. Mesela güneş ışığında serotonin miktarı fazladır, kış aylarında ise az. Yazın içimizin kıpır kıpır olması ve iştahın kış aylarına oranla azalması bundandır.

*** Spor yaparak, kaliteli protein alarak ve doğru beslenerek serotonin seviyesini arttırmak mümkün. Meyve ve sebze tüketenlerin daha mutlu ve enerjik olduğu gözlenmiştir.

*** Serotonin seviyesine olumlu katkı sağlayan besinleri şöyle:

Magnezyum, çinko ve omega 3 içeren yiyecekler mutluluk hormonu için önemlidir. Hindi eti, yumurta, süt, kefir, muz, kakao, domates, portakal, mandalina, ananas, badem, ceviz, susam, keten tohumu ve fıstık yüksek miktarda triptofan içeriğine sahiptir.

BİR TÜRLÜ ÇÖZEMEDİĞİNİZ HASTALIKLARIN NEDENİNİ BAĞIRSAKLARDA ARAYIN. HASTALIKLARIN %95’İ BAĞIRSAKLARDA BAŞLAR..!!!
BAĞIRSAKLARINIZ HAKKINDA, BİLMEDİĞİNİZ GERÇEKLER.
Bağırsağınız vücudunuzun en ağır işçisidir.
Ve bu organ hakkında bilmediğiniz pek çok hayati gerçek söz konusudur.

1– inanılmaz gelse de ağızdan–anüse
sindirim sisteminin uzunluğu 9 metre ve bağırsakların yüzeyi bir tenis sahası kaplayabilecek büyüklüktedir.

2– bağırsaklarımız sağlığımız üzerinde derin bir etkiye sahiptir. Nörolojik, pisikolojik, olduğu kadar bağışıklık sisteminin %70 — 80 ninden bu organ sorumludur. Sindirim sisteminin kumanda merkezi olup besinlerin emilimi, vitaminlerin sentezlenmesi, dışlılama fonksiyonu yanında, sempatik ve parasempatik sinir iletim maddelerinin, uyarıcı hormonların ve koruyucu salgıların hassas dengesini de kontrol eder. Vücuda giren millyonlarca bakteri, virüs, mantar ve zehirli tüm maddelerin vücüttan uzaklaştırılmasından sorumludur.

3– Bağırsak gece gündüz hiç durmaksızın çalışır. Boş sağlıklı bir bağırsak 2 kilo,
Sağlıksız bağirsak ise 20 — 22 kg hatta daha fazla ağırlığa ulaşır.

4 — sağlıklı bir bağırsak adeta bir yağ yakan makine gibi çalışır ve kilo kontrolü sağlar.

5 — ortalama 75 yıl süren bir insan ömrü boyunca, bağırsaklar en az 30 ton katı gıda 50 bin litre sıvıyla baş etmek zorundadır.

6– sindirim sisteminde, aynen beynimiz gibi aynı hücre tiplerine, etken maddelere ve reseptörlere sahiotir.
Bu sebeple 2. Beyin denmektedir. Beyindeki kadar, 100 milyon sinir hücresi içermektedir.

7 — en son çalışmalar sindirim sistemi ile ruhsal süreçlerin çok sıkı ilişkide olduğunu ortaya koymuştür. Bu geniş sinir ağı yüzünden öfke, stres, üzüntü, korku, endişe, sevinç, panik, aşk gibi duygu durumları tamamen sindirim sisteminde belirti verir.
Bu da bir çok hastalığın ortaya çıkmasına
Sebep olur.

8 — Vücüttaki serotoninin % 95 ibağirsaklarda bulunur. Ayrıca, psikolojimiz üzerinde belirleyici olan Dopamin, Opiatlar gibi psikoaktif maddeler hatta Benzodiazepin gibi ağrıyı yatıştıran kimyasallar bile burada üretiliyor. Sindirim organları beynimizi pek çok şekilde besliyor.
Depresyon tedavisi ilaçları bu sebeple 2. Beyin olan sindirim sistemini ve dışkılamayı
Çok etkiler.

9 — Dünyada milyonlarca insanın muzdarip olduğu aşırı duyarlı bağırsak sendrumu ( IBS ) bağırsaktaki serotonin artışından kaynaklanır ve 2. Beyin zihinsel rahatsızlığı sayılır.

10 — Kafa tasındaki beyin, bağırsak beyne göre karar verir. Uykuda bile bu değışmiyor. Kötü ve ağır yenen bir yemekten sonra görülen kabusların sebebi budur..

TÜM CİDDIYETİNE RAĞMEN BU HAYATİ ORGANI HALA GÖRMEZDEN GELMEYE DEVAM EDECEKMİSİNİZ ????
BAĞİRSAKLSRINIZA İYİ BAKIN BAĞIRSAKLARINIZ DA SİZE İYİ BAKACAKTIR.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz