Web sitemize hoşgeldiniz, 04 Ekim 2024
Bilgiyum
Anasayfa » Alternatif Tıp » Hayıt Balı – Afrodizyak, Anti Oksidan

Hayıt Balı – Afrodizyak, Anti Oksidan

Hayıt Balı – Afrodizyak, Anti Oksidan

KANSERE KARŞI DEVA GÜÇLÜ AFRODİZYAK
KADINLAR İÇİN ANTİ OKSİDAN HAYIT BALI

Şüphesiz ki hemen hemen herkesin pek sık duymadığı bal türlerinden birisidir Hayıt balı. Marketlerde sık görmediğimizden, mahallemizin bakkalının raflarında pek denk gelmediğimizden olsa gerek, hayıt balını sadece ihtiyaç olduğu anlarda arayıp bulabiliyoruz.

Hayıt dediğimiz şey, bir bitkidir. Ege ve Akdeniz bölgesinde yetişmektedir.
Genellikle Haziran ve Temmuz aylarında çiçek açan bu bitki, mor ve beyaz çiçekleri ile oldukça ilgi çeker ve kümeli bir yapıya sahiptir.
Bu bal, ilk olarak hasat edildiği zaman, berrak ve hafif kırmızı renktedir. Zaman geçtikçe koyu bir renge bürünür ve ortalama 6 ay sonra da siyaha yakın bir renk alır.

** Bal, kansere karşı doğal bir koruyucudur. Bilinen bir gerçektir. Lakin söz konusu Hayıt balı olunca, bu koruyuculuk biraz daha artmaktadır. Araştırmalar da bu bilgiyi doğrular niteliktedir. Bu bitkinin bu özel balı, nispeten biraz daha farklı bir yapıdadır. Hafif buruk bir tat bırakır damakta ve yiyenlerin en sevdiği detaylardan birisi de bu sayılır aslıda. Çünkü kendine has tarzı, üslubu ve yenme kültürü olan bir bitkidir. Fayda bakımından incelediğimiz zaman da oldukça farklı faydalarının olduğu eski yunandan beri bilinmektedir.

*** Bu faydaların arasında genellikle idrar söktürme, adet kanamalarını düzenleme, sancıları kesme, anne sütünü artırma gibi etkiler bulunmaktadır. Bu dönemde ihtiyaç duyduğumuz ve kesinlikle sevilmesi gereken bal türlerinden birisidir.

Ateş düşürücü, ağrı dindirici, hormon dengeleyici bir bitki olarak bilinmektedir. Arılar, beyaz ve mor olarak açan çiçeklerinden bal nektarı toplar. Bundan dolayı arıların topladığı hayıt bitkisinden topladığı nektarlarla birlikte bu bitkinin özellikleri hayıt balına da aynen geçmektedir. Hayıt bitkisi, bir Akdeniz iklimi bitkisi olmakla beraber, Aydın ilinin üç dört ilçesinde “hayıt bitkisinden” hayıt balı hasat edilebilmektedir.

*** Hayıt balı koyu renkli anti kanserojen bir baldır, düzenli tüketildiğinde menapoz döneminin rahat atlatılmasına yardımcı olmaktadır.

*** Hayıt balı, yumurtlama periyodunu düzenler, hamile kalma şansının artırır. Hayıt, erkeklerde, depresyona bağlı iktidarsızlık durumlarında kullanılabilmektedir.

Anne sütünün belirgin derecede artmasında etkendir.

Hayıt balı ile vücudunuzun ihtiyacı olan şeyleri takviye edersiniz fazlalıkları atarsınız, hormonlarınızı dengeye kavuşturursunuz. Hem erkeklerde hem de kadınlardaki hormon dengesizliğinden kaynaklanan kıllanma (tüylenme) ve sivilceler için de düzenleyici özelliğe sahiptir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz