Web sitemize hoşgeldiniz, 01 Aralık 2024
Bilgiyum
Anasayfa » Evrensel Enerjiler » Gerçeğin 7 ilkesi

Gerçeğin 7 ilkesi

Gerçeğin 7 ilkesi

“Gerçeğin yedi ilkesi vardır; kim onları bilirse, anlarsa, tapınağın tüm kapılarını açacak sihirli anahtara sahip olur.”

The Kybalion

Hermetik felsefenin dayanağı olan yedi ilke şöyledir:

1. Akıl İlkesi
2. Benzerlik İlkesi
3. Titreşim İlkesi
4. Kutupluluk İlkesi
5. Ritim İlkesi
6. Neden-Sonuç İlkesi
7. Cinsiyet ilkesi

1. Akıl İlkesi

Bu ilk prensip bize “Herşey akıldır.” diyor. Burada bahsedilen tüm evrenin tek bir ruh olduğu, her şeyi kapsayan, yaşayan, sınırsız bir akıl olduğudur.

Aynı zamanda bize tüm dünyanın ya da evrenin bir aklın yaratımı olduğunu açıklar. Tüm yaratılanlar kanunlara tabi olarak yaratıldı. Tüm yaratılmışlarda o aklın izine rastlanır. Bu akıl sayesinde yaşıyor ve hareket ediyoruz.

2. Benzerlik İlkesi

“Yukarıdaki aşağıdaki gibidir; aşağıdaki yukarıdaki gibidir.”

The Kybalion

Bu yasa bize tüm oluş ve yaşamın farklı düzlemleri olsa da hepsinin tek biz öz taşıdığını söyler. Bu prensibi kavrayarak karanlık paradoksları ve doğanın gizli sırlarını çözebiliriz.

Bizim ötemizde gezegenler olduğunu biliyoruz ama doğada karşılığı olduğunu unutuyoruz. Metaller, taşlar, bitkiler… Her biri evrendeki bir enerjinin karşılığı. İnsan bedeni de aynı şekilde evrendeki güçleri, bünyesinde barındırıyor.

Makrokozmosun ve mikrokozmosun ne anlama geldiğini anladığımızda astroloji ve simya gibi ilimlerin de mantığını anlayabiliriz.

3. Titreşim İlkesi

“Hiçbir şey dinlenmez; herşey hareket eder, herşey titreşir.”

The Kybalion

Modern bilimin onayladığı bu gerçek, Hermetik prensipler sayesinde binlerce yıl önce Antik Mısır’da biliniyordu. Bu prensip maddi, zihinsel, ruhani gibi farklı varlık düzlemlerine açıklık getirir. Hepsi farklı titreşimlere sahiptir. Maddenin en aşağı formundan en üstteki saf ruh’a kadar herşey titreşir.

4. Kutupluluk İlkesi

“Her şey çifttir; her şeyin kutupları vardır, herşeyin karşıt bir çifti vardır, benzer ve benzemeyen aynıdır, zıtların doğası aynıdır; sadece dereceleri farklıdır, uçlar birdir, tüm gerçekler yarı doğrudur, bazı paradokslar çözülebilir.”

The Kybalion

Tez ve antitez doğada aynıdır ancak dereceleri farklıdır. Bu her şeyde iki kutup olduğunu açıklar. Ya da herşeyin tersi olduğunun. Polarite bir şeyin iki uçlu yani iki kutuplu oluşudur. Bunun pek çok ismi vardır: Düalite, yin-yang gibi.

5. Ritim İlkesi

“Her şey akar, dışarı ve içeri, herşey gelgit içindedir. Her şey yükselir ve düşer. Bir sarkaç gibi hareket eder.”

Evrende herşey hareket halindedir bu hareket ritmin dalgalarıdır. Bu evrenin işleyişidir. Her şeyi etkiler: Güneşler, dünyalar, insanlar, hayvanlar, madde ve enerji.

Bu yasa gezegenleri oluşumunda ve yok oluşunda kendini gösterir: Yükselen ve düşen tüm uluslar, yaşayan herşey ve hatta bir insanın zihninde bile.

6. Sebep-Sonuç İlkesi

“Her nedenin bir sonucu vardır. Her sonucun bir nedeni vardır. Her şey yasaya göre hareket eder. Şans yasayı tanımayanların verdiği bir isimdir. Nedenselliğin pek çok düzlemi vardır ama hiçbir şey yasadan kaçamaz.”

Her şey yasa dahilinde gerçekleşir hiçbirşey sadece olmaz. Şans diye birşey yoktur, yüksek düzlemlerin alt düzlemleri etkilemesi vardır.

7. Cinsiyet İlkesi

“Her şeyin cinsiyeti vardır. Her şeyin erili ve dişili vardır. Cinsiyet tüm düzlemlerde görülür.”

Cinsiyet ilkesi heryerde kendini gösterir sadece fiziksel düzlemde değil; zihinsel ve ruhani düzlemlerde de. Yüksek düzlemlerde yüksek formlarda görülür. Cinsiyet prensibi üreme, yenilenme ve dönüşüm şeklinde çalışır. Bu, hayatın birçok gizeminin çözümünü içerir.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz