Web sitemize hoşgeldiniz, 18 Nisan 2024
Bilgiyum
Anasayfa » Hayvanlar Alemi » Bengal Kedisi

Bengal Kedisi

Bengal Kedisi

Yuvarlak hatlarıyla yayvan ve hafif üçgenimsi bir kafası vardır. KafasıBengal vücuduna oranla biraz uzun ve küçük görünür. Elmacık kemikleri yüksektir ve belirgin bıyıklarının üstünde geniş bir burnu vardır. İri badem biçimli gözleri birbirinden ayrıktır. Kulakları ufak, kısa olup uçları yuvarlaktır ve genişleyerek kafaya oturur.

bengal-kedi1

Bedeni uzun ve sağlam olup gelişmiş kasları en dikkat çekici noktasıdır. Kalın kemikli ve iri bir kedi olmasına karşın evcillerin arasında ondan büyükleri de vardır. Bacakları orta uzunlukta, kaslı ve asla ince değildir. Arka bacakları öndekilere oranla daha uzundur. Patileri yuvarlak ve iridir. Kuyruğu kalın, orta genişlikte ve orta uzunlukta olup, yuvarlak biten ucuna doğru hafifçe incelir.

Tüyleri kısa ile orta uzunluktadır. Yavruların tüyleri genellikle daha uzundur. Tüy yapısı kalın, zengin ve yumuşaktır. Dokunulduğunda çok hoş bir duygu verir.

bengal-kedisi-nasil-bir-kedidir

Karakteri
Uslu ve kararlı bir kedidir. Yürüyüşü, atılan objeleri sahibine geri getirmesi ve suyla oynaması tamamen Bengal’e özgüdür. Kedisel özelliği olan bağımsızlığına karşın aynı zamanda şefkatli ve dışa dönük de olabilir.

yavru-bengal-kedisi
Renkleri

Tüm kahverengi benekli tekirler kabul edilir ama sarı, uçuk sarı, sarımsı kahverengi, altın ve turuncu olanları genelde daha fazla tercih edilir. Bengal kedisinin 3 renk gurubu vardır:

  • leopar
  • kar leoparı
  • mermer leopar

Benekler tesadüfi bir dağılımla veya yatay olarak sıralanır. Benekleri ise genellikle siyah, kahverengi, sarımsı kahverengi, çikolata ve tarçın renklerinin açıklı koyulu tonlarında olur. Çiçek gibi dağılan, ya da kızıl bir merkez etrafında dairemsi şekilde toplanan benekler tek tek olanlara tercih edilir.

kedi-bengal

Tüy Bakımı
Orta uzunlukta olan yumuşak tüyleri her gün bakım ister. En iyi bakım nazik fırça darbeleriyle ve yumuşak bir fırça kullanılarak yapılır.

bengalkedi

Kökeni
Asya leopar kedisinin kaybolmaya yüz tutmuş esprisini yeniden yakalayabilmek için Jean Sudgen Asya’nın vahşi ormanlarında bulduğu orjinalleri bir çift ev kedisi ile 1963 yılında çiftleştirmiştir. Yetiştirme programı yirmi yıla yakın sürmüştür. Dr. Willard Centerwall ile 70 li yıllarda kediler üzerine çalışan Mrs. Jean Sudgen Mill desen, renk ve karakteristik olarak Asya leopar kedisini yeniden yaratmıştır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz